Airi Ilisson-Cruz • 30. oktoober 2006 kell 22:00

Tallinna kalleim elamu valmib novembris

Kõrvuti hotellitorniga valmib kortermaja, mida ehitab Merko Ehitus. Merko Ehituse projektijuhi Indrek Tarto sõnul saab kortereid juba vähem kui kuu pärast hakata välja andma, kuid ilmselt võtab inimeste kolimine aega, nii et tornis hakatakse elama alates järgmisest aastast. Tegemist on Tallinna peaaegu kõige kõrgema hoonega. Vaid kuus meetrit jääb Niguliste tornist puudu.

Alumised korterid on rohkem valmis. Kuni 20. korruseni on viimistlustööd tehtud, korterid värvitud, vannitoad plaaditud, parkett paigaldatud. Ülevalpool on tegemata rohkem, näiteks kipsitööd.

Muret ostjate leidmisega polnud, sest hoolimata oksjonil 125 000 kroonini küündinud ruutmeetrihinnast läksid poolteise aasta eest müüki paisatud korterid nagu soe sai. "Huvi oli selgelt suurem kui korterite hulk," imestab Tarto. Täna ootab City24 andmetel ostjat veel vaid viis umbkaudu 60ruutmeetrist korterit tornmaja tipus. Ülejäänud 175 korterit on müüdud.

Katusekorterite hind kõikus nelja ja kaheksa miljoni krooni vahel.

Kes täpselt on tornmaja miljonikorterite asunikud, seda kinnisvaraarendajad ei ütle. Teadaolevalt on omanike hulgas nii eestlasi kui ka venelasi. On ärimehi, kes elavad linnast väljas ja on torni ostnud endale mugava elupaiga, kuhu saab kiirelt maanduda pika tööpäeva lõppedes nädala keskel. Teised on ostnud korteri, et see korraliku kasumiga edasi müüa.

Torni on ehitanud ligi 700-800 töömeest, korraga teeb seal töö ligikaudu paarsada inimest.

AS Merko Ehitus omandas poole OÜst Tornimäe Apartments EKE Invest ASilt kaks ja pool aastat tagasi.

Samal ajal esimeste elanike kolimisega järgmise aasta algul avab uksed kõrvaltorni viietärnihotell. 239 numbritoaga hotell hakkab tegutsema Swisshoteli brändi all. Selle taga on Singapuri Raffles Holdingsi Eesti tütarfirma OÜ Evans Kinnisvara.

Et tegu on Aasias väga tuntud kaubamärgiga, hakkab hotelli ilmselt saabuma kliente Jaapanist, Hiinast ja Hongkongist. Samuti on hotellikett tuntud Euroopa ja USA äri- ja puhkusereisijate hulgas.

Autor: Airi Ilisson

Hetkel kuum