13. november 2006 kell 15:06

Rumm: Kelamit Brüsselis külastanud ärimehed käisid ka lõbumajas

Mõned eelmisel nädalal Brüsselis eurosaadikul Tunne Kelamil külas olnud ärimeestest külastasid visiidi käigus ka lõbumaju.

"Võib-olla see ongi üks Eesti ärikultuuri osa, et kui Eesti ärimees satub välismaale ja selline sotsiaalne kontroll nõrgeneb järsku, lubatakse endale käitumist, mida kodumaal endale ei lubataks," kommenteeris ajakirjanikust poliitik Hannes Rumm raadiosaates Keskpäevatund Tallinki juhtide käitumist.

"Kuulsin hiljuti värvikat lugu, kuidas sel nädalal üks ärimeeste delegatsioon väisas Brüsselit ja suurendas seal oluliselt ööklubide ja kuuldavasti ka end punaste laternatega reklaamivate majade käivet. Eesti äridelegatsiooni mõne liikme osas oli käitumine sama õõvastav kui Tallinki juhtidel," rääkis Rumm saates.

"Nende õnn oli see, et asi toimus kodust piisavalt kaugel," märkis Rumm.

Rumm ei tahtnud täpsustada, milliste ärimeestega oli tegu. Ta märkis vaid, et need ärimehed oli endale külla kutsunud üks Eesti europarlamendi saadik.

7.- 9. novembrini viibisid Brüsselis Eesti ettevõtjad, keda seob koostöö erakond Isamaa ja Res Publica Liiduga, kelle valitud saadik Tunne Kelam Brüsselis on.

Euroopa Parlamendi saadikutel on võimalik vastu võtta aasta jooksul külalisgruppide koosseisus 100 inimest, eesmärgiga tutvustada Euroopa struktuure ja nende tööd.Euroopa Parlamendi liikme Tunne Kelami büroo juhataja Kadri Kopli selgitas, et külalisgrupid moodustatakse valdkondade või piirkondade põhiselt. "Oleme võõrustanud maakondlikke ajakirjanikke, õpetajaid, euroteavitajaid ning riigiametnikke ja omavalitsustegelasi," ütles ta.

Kopli ütles, et Kelam oli Brüsselisse kutsunud umbes 30liikmelise seltskonna, kuhu kuulus lisaks ärimeestele ka Kelami parteikaaslasi Isamaa ja Res Publica Liidust ja muid tuttavaid. Külalised tutvusid europarlamendi ja ka Euroopa Komisjoni tööga. "Ametlik kava sisaldab tavaliselt tutvumist Euroopa Parlamendi ja Komisjoniga, kohtumisi valdkondade professionaalide ja poliititikutega ning erinevate Eestit esindavate organisatsioonide tööga. Programmi välise aja sisustavad külalisgruppide liikmed ise," selgitas Kopli. "Tegu oli tõsise programmiga," märkis Kopli.

Esmakordselt oli Kelamil külas ärimehed. Kopli ei soostunud ütlema, kellega täpselt tegu oli. "Ma ei taha, et neid inimesi seostatakse mingite kuulujuttudega," märkis ta. "Me ei ole lapsehoidjad, me ei tea, millega need inimesed õhtul tegelesid."

Aripaev.ee-le teadaolevalt oli eelmise neljapäeva õhtul osa delegatsiooni liikmeid Brüsselis ka ohtralt alkoholi tarbinud.

Eelmisel nädalal käis meediast läbi ka uudis, et Tunne Kelami kutsel Brüsselis viibinud kinnisvaraärimees Hillar Soosalu (46) pidi öö veetma sealses haiglas.

Soosalu kinnitas reede õhtul, et temaga on kõik korras, kuid tõesti, talle tungiti kallale ja rööviti nii dokumendid, raha kui ka väärisesemed.

Hetkel kuum