ÄP fototoimetus • 22. november 2006 kell 22:00

Dollar kolme kuu madalikul

Kartus, et USA keskpank on sunnitud tulevikus jaheneva USA majanduse tõttu intresse kärpima, langetas eile dollari kursi euro suhtes kolme kuu madalaima tasemeni.

Langus kiirenes, kui avaldati USAs läinud nädalal kasvanud töötu abiraha taotlejate number. "Paistab, et on taastunud dollari nõrgenemise vaade," ütles Bloombergile Brown Brothers Harrimani vanemvaluutastrateeg Meg Browne. "See paneb sulgema positsioone."

Euro suhtes langes dollar 1,2844-lt 1,2922ni ehk dollar 12,1820 Eesti kroonilt 12,1085 kroonini. Bushi majandusnõustajad prognoosisid, et USA majanduskasv aeglustub tuleval aastal nõrgema kinnisvaraturu tõttu.

Dollari langust võib piirata, et USAs on tarbijate tulevikuusk ligi 15 kuu kõrgeimal, mis vihjab, nagu suudaks majandus seista vastu kinnisvaraturu langusest tingitud mõjudele.

Autor: ÄP

Hetkel kuum