BIGi kvartalikasum kasvas kolm korda

29. november 2006, 17:08

BIG panga kolmanda kvartali kasum kosus
kolmandas kvartalis kolm korda, 47,8 miljoni kroonini, teatas pank.

Eelmise aasta kolmandas kavartalis oli panga kasum 15,8 miljonit krooni. 2006. aasta kolmandas kvartalis jätkus Balti Investeeringute Grupi Pank AS-i (BIG) laenuportfelli kasv, kontserni varade maht ületas miljardi krooni piiri, teatas ettevõte börsile.

BIGi kontserni varade maht suurenes 2006. aasta kolmandas kvartalis 18% ja moodustas kvartali lõpuks 1,029 miljardit krooni. Võrreldes 2005. aasta kolmanda kvartaliga suurenes varade maht 2,58 korda. BIG-i emaettevõtte varad moodustasid kvartali lõpus 989 miljonit krooni ja Läti tütarettevõtte varad 200 miljonit krooni, olles III kvartalis kasvanud 60 miljoni krooni võrra ehk 43%.
Kontserni laenuklientide portfell kasvas kvartaliga 19% ja võrreldes 2005. aasta sama ajaga 2,6 korda. BIGi klientide laenuportfell oli septembri lõpu seisuga kokku 907 miljonit krooni, mis moodustab kontserni koguvaradest 88%. Kontserni laenuklientide koguarv ületas kvartali lõpuks 28 000 piiri.

BIGi kohustused kasvasid 2006.a. kolmandas kvartalis kokku 16% ja eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2,8 korda. Kaasatud võõrvahenditest moodustasid suurima osa ehk 443 miljonit krooni emiteeritud võlakirjad, mis moodustasid 57% kohustustest. Võlgnevused krediidiasutustele olid kvartali lõpu seisuga 193 miljonit krooni ehk 25% kõigist kohustustest. Kiiresti on kasvanud BIG-i poolt klientidele pakutavate hoiuste mahud, suurenedes kvartaliga 44,5 miljoni krooni võrra ehk 64%. BIG jätkab ka edaspidi aktiivset osalemist vlakirjade ja hoiuste turul, et tagada planeeritud kasvu finantseerimine.

BIGi kontserni omakapital suurenes 2006. aasta kolmandas kvartalis 23% ulatudes 257 miljoni kroonini, mis varasema aasta sama ajaga võrreldes on kaks korda rohkem.
Kontserni kapitali adekvaatsus moodustas kolmanda kvartali lõpus 22,7%, emaettevõttel aga 23,8%, ületades nõutud normatiivi rohkem kui kahekordselt.

Intressitulud suurenesid kolmandas kvartalis 80,2 miljoni kroonini ehk eelmise aasta sama ajaga võrreldes 2,8 korda ja intressikulud samal ajal kaks korda. Intressikulud moodustasid intressituludest 2006. aasta kolmandas kvartalis 9,3%. Kontserni administratiivkulud suurenesid aastaga 111% ja olid kolmandas kvartalis kokku 20,3 miljonit krooni.
Olulisi muutusi klientidele pakutavate toodete struktuuris ega tingimustes 2006. aasta III kvartalis ei toimunud. Samuti ei toimunud muutusi kontserni kooseisus ega kontserni kuuluvate ettevõtete juhtkonnas. Jätkus kiirest ettevõtte kasvust tingitud organisatsiooni arendamine ja vastavusse viimine klientide poolt esitatavate nõuetega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. November 2006, 17:08
Otsi:

Ava täpsem otsing