Vene pankade laenuandmed lekivad

13. detsember 2006, 16:04

Vene mustale turule on lekkinud kolme
miljoni laenaja andmed.

Tegu on ühe suurema infolekkega Venemaal. Andmed on lekkinud kümnest Vene pangast, nende seas ka HKF-pangast, Rospangast, Finantspangast ja Impekspangast, mis on Vene pangandusturul ühed olulisemad tegijad, kirjutas Kommersant.

Andmed sisaldavad infot inimeste kohta, kes on hilinenud maksete tasumisel või kellele pole laenu antud. Pangandussektori jaoks tähendab see tõsist maine rikkumist klientide silmis. Ekspertide arvates on infoleketes pangad ise süüdi.

Mustal turul müüakse infot krediidist ilmajääjate ja pankade nö stop-listide kohta 2000 rubla ehk 880 krooni eest. Infobaas sisaldab laenaja nime, telefoninumbrit, kodust aadressi, töökohta ja põhjust, miks andmebaasi satuti: kas maksetega hilinemine, panga poolt laenust keeldumine ja ka selle põhjus. Lisaks on kirjas ka mis panga kliendiga oli tegu.

Viimase poolaasta jooksul on tegu juba kolmanda infolekkega pangandussektoris.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. December 2006, 16:03
Otsi:

Ava täpsem otsing