Jõulumeeleolu - mis see on?

Henrik Aavik 15. detsember 2006, 00:00

Andmine, andestamine, hoolimine … aeg olla oma perega. Kohtuda taas inimestega, kes on sulle tähtsad, kuid kellega läbi kogu aasta kestval kiirel argipäeval ei leia aega trehvata. Soov olla parem, olla hea laps.

Või mis ma siin nüüd jahun? Demokraatlikus ühiskonnas ei tohi diskrimineerida kedagi, ka pahasid lapsi. Headuse presumptsiooni järgi ei ole keegi enne paha, kui selleks mõistetud. Meedia tutvustab uusi pahasid lapsi iga päev! Võib-olla oleme kõik pahad, miks muidu algasid jõulud tänavu hiljem? Ma olin juba oktoobri keskel valmis teadeteks, et kellelgi on hea meel mulle teatada, mis on parim jõulukink, kuid hullus ei alanud ega alanud. Nüüd on juba detsember täies õies, kuid ajupesu, külma ilma ega lund eriti ei kusagil. Muru on alles roheline, metsas leiduvat seeni.

Linnas looduslike jõulude puudumist väga ei märkagi. Reklaamid mu teleaknas on ju ikka lumerohked ja taevas siravad tähed moodustavad ostukäru. Et jõuluvana kindlasti tuleks, on tänapäeval mitu teed - võib olla hea laps, aga võib ka osta õiget jooki või külaskäigu hoopis loosiga võita! Loosimist kontrollib tarbijakaitseamet, kes kindlasti ei luba jõuluvanal valima hakata, et see on hea ja see paha laps. Kena jõulu ja ... pikka janu, pahad lapsed!

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 10:25
    Otsi:

    Ava täpsem otsing