Mariliis Pinn • 19. detsember 2006 kell 14:31

Piiskopid tahavad jumalat euroliidu sünnipäevadeklaratsiooni

Euroopa piiskopid soovivad kristluse lisamist Euroopa Liidu 50. aastapäeva deklaratsiooni, peale seda kui neil ei õnnestunud jumalat ELi põhiseadusesse kirjutada.

Commission of the Bishops Conferences of the European Community (COMECE) poolt avaldatud dokumendis tutvustatakse piiskoppide vaateid selle suhtes, mis peaks olema kirjas nn Berliini deklaratsioonis, mille allkirjastavad ELi liidrid 2007. aasta märsis. Deklaratsioon tähistab 50 aasta möödumist Rooma lepingu sõlmimisest, mis on hetkel ELi alusdokument.

Jumalasulaste tekstis on kirjas, et lisaks ELi põhiväärtustele ja ambitsioonidele peaks Berliini deklaratsioon kajastama ka enamuses kristlastest eurooplaste usulisi veendumusi ja põhiväärtusi, kirjutas EU Observer.

Ka roomakatoliku kiriku liidrite sõnul on Euroopa Liidu kristlik käekiri kõigutamatu fakt. Liidu looja nimelt lähtusid inimõigustest, seaduse jõust, solidaarsusest ja demokraatlikest põhimõtetest.

Hetkel kuum