• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Vaimuhaigete hooldekodud on plahvatusohtlikud

  Riigi suutmatus probleeme lahendada on muutnud vaimuhaigete hooldekodud ohtlikuks nii seal elavatele inimestele kui ümbritsevale keskkonnale.

  Väike-Maarja valla Vao küla paistab juhuslikule sissesõitjale vaikne ja probleemideta. Pilt on petlik, sest külaelule annavad tooni Aavere erihooldekodu kliendid, kirjutas Virumaa Teataja.
  Erihooldekodude kliendid on vaimuhaiguse või raske vaimupuudega inimesed. Aavere erihooldekodu 111 kliendist 53 saavad toetatud elamise teenust. Need inimesed ei kuulu õigusaktide kohaselt pideva järelevalve alla, vaid nad võivad käia kus ja millal tahes.
  Paraku aga kasutavad mõned vaimuhaiged vabadust kurjasti ja lähevad vargile. Pillaku talu tuletõrjeautojuhist omanik Leino Virolainen on politsei tegevusest nördinud, sest on pidanud korravalvurite töö ise ära tegema ja vargad teolt tabama.
  Eelmisel aastal käidi Pillaku talus sees kuuel korral. Politsei ei uskunud Virolaineni vihjeid, et pikanäpumehed pärinevad Aavere erihooldekodust. Mundrimehed jahtisid parajasti väidetavalt Kiltsis tegutsenud varast. Lõpuks seisis Aavere erihooldekodu kurikuulus tandem Jaak ja Janek seadusesilma ees. Esimene armastab alkoholi pruukida, teine mitte.
  Virolaineni andmetel leiti mõlema juurest varastatud esemeid. Kuid karistusest mehed pääsesid, sest ekspertiis tunnistas nad süüdimatuks.
  Aavere erihooldekodu direktor Maire Ummik tunnistas, et tema juhitud asutuse kliendid kipuvad külaelanikke segama. Samas käib osa külaelanikke ka vaimuhaigete juures alkoholi pruukimas. Samuti kasutatakse hooldekodu klientide olukorda ära ja petetakse neilt välja paremaid asju. “Meie segame küla, küla segab meid,” nentis Ummik.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Anu Ruul: kestliku innovatsiooni võimalikkusest Maal – kümme sammu maailmalõpust eemale
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
Innovatsioon ja kestlik innovatsioon ei peaks olema kaks eri terminit, kestlikes uutes innovatsioonides peituvad väga suured tulevikuärid, kirjutab konsultant ja koolitaja Anu Ruul Äripäeva essees.
USA aktsiaturg: Nasdaq pani langusnädalale punase punkti
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Tehnoloogiaaktsiaist pungil Nasdaqi liitindeks lõpetas börsinädala 2,72 protsendise kukkumisega; languses olid ka kõik teised peamised USA börsiindeksid.
Raadiohitid: ühe Eesti panga juhtimisviga ja uus Tuul Tallinna börsil
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Lõppeval nädalal puistasid raadioeetrisse tarkuseteri ettevõtja Indrek Neivelt, kes analüüsis kahe Eesti panga konkurentsi, Swedbank Eesti juht Olavi Lepp, kes rääkis spetsialistist juhiks kujunemisest, ning elektritõukeratta jagamisteenuse Tuul kaasasutaja Kristjan Maruste, kelle sõnul hakkab ettevõte lähiajal Tallinna börsilt kaasama võlakirjadega finantseeringuid.
Ossinovski vastane ei jäänud kohtu otsusega rahule
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.
Läti ärimees Ilja Gertšikov, kelle Riia esimese astme kohus jättis ilma kosmeetikatootja Dzintars kaubamärgiõigustest, mille kohus määras Oleg Ossinovski ostetud ettevõttele, on otsuse edasi kaevanud, kirjutab Leta.