Eile 'kõigest' kaks rekordit

Tõnis Oja 05. jaanuar 2007, 00:00

Kolmapäeval viie aktsia hinnarekordiga maha saanud Tallinna börs jätkus hoogsalt ka eile, ehkki ajaloo kõrgeima aktsia hinna said vaid 1,48 protsenti tõusnud ASi Tallinna Vesi ja 1,52 protsenti kallinenud Viisnurga aktsiad.

Eilse päeva tegija oli siiski 4,71 protsenti kerkinud Harju Elektri aktsia. Üleeilne Äripäev kirjutas, et Harju Elektrile kuuluva Soome börsiettevõtte PKC aktsiapaki väärtus kerkis möödunud aasta viimases kvartalis 3,69 miljoni euro ehk 57,7 miljoni krooni võrra.

Harju Elektrit võib Tallinki kõrval pidada mingil määral ka omamoodi rahvaaktsiaks.

Tallinki 12 000 eraisikust investorile kuuluvate aktsiate koguväärtus on 677 miljonit krooni, mis moodustab viis protsenti Tallinki turuväärtusest. Protsentuaalselt suurim eraisikutest investoritele kuuluv börsiettevõte on 38,8 protsendiga Harju Elekter, kelle omanduses olevate aktsiate koguväärtus on 423 miljonit krooni. Eesti Ehituse ja Baltika aktsiaid on eraisikute käes rohkem kui 300 miljoni krooni ning Tallinna Kaubamaja ja Eesti Telekomi aktsiad veidi vähem kui 300 miljoni krooni väärtuses.

Aasta alguse seisuga oli Eesti erainvestorite käes olevate aktsiate koguväärtus kolm miljardit krooni, selgub Eesti väärtpaberite keskregistri statistikast.

Tallinna börsil noteeritud ettevõtete koguväärtus (turukapitalisatsioon) oli aasta lõpul 70,8 miljardit krooni.

Kauplemine oli taas elav. Üle kümne miljoni kroonise päevakäibega aktsiaid oli neli - Olympic, Eesti Telekom, Tallink ning Tallinna Kaubamaja. Viimane annab teada kontserni esialgsetest müügitulemustest ning Selveri arengukavast eelseisval esmaspäeval.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing