16. jaanuar 2007 • 1 min
Jaga lugu:

Tartu Musumägi saab uue näo

Linnavalitsus määras tänasel istungil Musumäe ja selle ümbruse rekonstrueerimise projekteerimistingimused.

Musumäe groti juures on plaanis taastada veesilm, mis ei pruugi muinsuskaitse eritingimuste kohaselt ilmtingimata olla tiik, projekteerija võib kaaluda ka modernsemate lahenduste kasutamist, kirjutas Tartu Postimees.

Et vee-elemendi rajamine võimalik oleks, tuleb sinna rajada ka vee- ja kanalisatsiooniühendused. Projekteerimistingimuste kohaselt võib grotti ilmestada ka skulptuuridegrupiga. Ohvrikivi peab säilima puutumatult olemasoleval kohal.

Samuti projekteeritakse Musumäe lähiümbruse nõlvade, treppide, teede, valgustuse ja tehnovõrkude rekonstrueerimine. Nõlv heakorrastatakse, samuti on plaanis rekonstrueerida trepid, mis lähevad Kassitoomelt Musumäele.

Uued trepid tehakse graniitkividest.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt