4. veebruar 2007 kell 14:07

Homme stardib wifi ühendusega koolibuss

Esmaspäeval, 5. veebruaril alustab Viimsi valla ja Tallinna kesklinna vahel sõitmist koolibuss, mille eesmärk on muuta koolijõudmine lastele mugavamaks ja vähendada tipptunni liikluskoormust.

Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli sõnul on pilootprojekti eesmärk katsetada ka WiFi ühenduse rakendamist ühistranspordis, teatas linnavalitsus. “Üks koolibuss on varustatud WiFi ühendusega ja õpilastel on võimalus kasutada soovi korral sülearvutit,” tõdes Mutli.

Koolibussi katseprojekti marsruudil sõidab kaks bussi väljumisega Viimsi haigla peatusest kell 6.58 ja 7.05. Koolibuss sõidab marsruudil Ravi tee-Randvere tee-Aiandi tee-Nelgi tee-Merivälja tee-Pirita tee-Narva maantee-Pronksi tänav-Raua tänav-Gonsiori tänav-Estonia puiestee-Kaarli puiestee-Toompuiestee vaid tööpäevadel.

Esimese sõidu koolibussiga teevad kaasa ka linnapea Jüri Ratas ja abilinnpea Jaanus Mutli. Linnapea Jüri Ratas ütles, et koolibuss on mõeldud Tallinna kesklinna koolide õppuritele, kelle koolitee saab alguse Viimsi, Merivälja ning Pirita piirkonnast.

Hetkel kuum