Mariliis Pinn • 16. veebruar 2007 kell 11:04

Tallinn toetab alkoholivaba kohvikut

Tallinna Linnavalitsuse kuritegevuse ennetamise komisjon linnapea Jüri Ratase juhtimisel eraldas 122 100 krooni projektile, mille eesmärkideks on alkoholivaba kohviku rajamine kesklinna.

Kuritegevuse ennetamise komisjon eraldas 70 000 krooni Ühendusele Alkoholivaba Eesti projektiks „Noortekohvik”, mille alusel avatakse Tallinna kesklinnas kevadel nikotiini- ja alkoholivaba noortekohvik. Tervisliku toidu ja joogiga kohviku eesmärk on propageerida tervislikke eluviise, turvalist ja meelemürkidest vaba ajaveetmist; kavas on hakata korraldama erinevaid kultuuriüritusi, näitusi, töötube, teatas Tallinna pressiteenistu.

Komisjoni kuuluva abilinnapea Merike Martinsoni sõnul on alkoholivaba kohviku puhul tegu noorte isikliku initsiatiiviga, mille kasutegur elustiili kujundajana on väga perspektiivikas. “Sellises noortekohvikus toimub reaalne ennetustöö, pakkudes alternatiivi praegusele meelemürkidest küllastunud vaba aja veetmisele,” lisas Martinson.

Hetkel kuum