Agnes Ojala • 14. august 2007 kell 9:10

Eesti Pank: majanduskasv on kooskõlas pehme maandumise stsenaariumiga

Eesti Panga keskpangapoliitika osakonna nõuniku Andres Saarniidu sõnul on teise kvartali aeglustunud majanduskasv ootuspärane, teatas Eesti Pank.

"Statistikaameti kiirhinnangu kohaselt oli Eesti aastane majanduskasv käesoleva aasta teises kvartalis 7,3 protsenti. See tähendab oodatud aeglustumise jätkumist, olles üldjoontes kooskõlas Eesti Panga kevadprognoosiga," kommenteeris Saarniit.

Saarniit ütles, et praeguse informatsiooni kohaselt on aeglustumise põhjused nii sisenõudluse kui ka ekspordi poolel.

"Statistikaameti teates viidatud siseturgu teenindavate tegevusalade, nagu jaekaubanduse ja ehituse kasv on endiselt kiire, kuid võrreldes varasemate kvartalitega on neis valdkondades toimunud mõningane aeglustumine. Olemasolevate andmete järgi on kaupade väljaveo kasvutempo säilitanud vähemalt varasema taseme, kuigi osa sellest võib olla seotud eksportkaupade kõrgemate hindadega. Seega saab väliskaubanduse andmete põhjal praegu eeldada, et jooksevkonto puudujääk ei ole enam suurenenud," arvas ta.

Hetkel kuum