Eleri Lopp • 27. august 2007
Jaga lugu:

Rain Tamm jahib jõukamaid kliente

GILDi juhtiv partner Rain Tamm ütles, et GILDi põhimõte on siseneda ainult neile aladele, kus on võimalus liidriks saada. Klientidena näeb Tamm inimesi, kel on vaba raha vähemalt 5 miljonit krooni. "Meie teenus on kindlasti suunatud inimestele, kelle vabad finantsvarad algavad 5 miljonist kroonist," lausus Tamm.

Potentsiaalsete teenuse kasutajatena näeb Tamm oma klientide hulgast 300 inimest. "Otsustasime selle tegevusega alustada, sest meie fondide investorite hulgas on umbes 300 jõukat eraisikut, kellega meil on olnud väga hea kontakt," sõnas Tamm.

Varem varahaldusfirmas Sampo Baltic Asset Management töötanud GILD Bankersi privaatpanganduse juht Martin Hendre usub, et esimese aastaga saadakse mõnikümmend klienti.

Rain Tamm kinnitab, et kliente teistelt pankadelt üle lööma ei hakata. "Me ei hakka kliente üle tõmbama. Turg kasvab nii palju, et võtame veel hõivamata osa," selgitas Tamm. "Ei ole välistatud, et mõned Hansapanga või SEB privaatpanga kliendid hakkavad kasutama ka meie teenuseid," sõnas Tamm. "Mujal maailmas kasutavad jõukad erakliendid mitme privaatpanga teenuseid," nentis Tamm.

Hansapanga peadirektor Priit Põldoja usub, et privaatpangandus on Eestis arengujärgus: inimesed saavad rikkamaks ning nõudlus kasvab. "Privaatpangandus on üks kiiremini kasvavaid valdkondi. Oleme teenuse pakkumisega kaugele jõudnud," ütles Põldoja. Hansapangal on privaatpanga kliente umbes 4500.

Eeldatavasti on privaatpangandusel ruumi ja kindlasti pangad soovivad, et osa kliente hakkaks neid teenuseid kasutama. Kui 2005. aastal tekkis vaba raha, siis liikus see kinnisvarasse, kuid nüüd tegeletakse üha enam privaatpangandusega. Kui majandus liigub, siis huvi selle teenuse vastu kindlasti kasvab.

Juhul kui GILD Bankers hakkab teenust pakkuma sellisel kujul, nagu seda juba praegu tehakse, pole see eriti edukas. Privaatpanganduses tuleb leida nišš. Kui see on olemas, pole probleemi. Kindlasti pakuvad nad konkurentsi kõikidele pankadele. Silmad peavad lahti olema.

Jaga lugu:
Hetkel kuum