Elamumess inspireeris õueruume kujundama

Monica Raud 03. september 2007, 00:00

Soome elamumessidel on mind alati võlunud rohked rõdud ja terrassid, mille kaudu tuba ja õu nii loomulikult ja meeldivalt ühendatud on. Ei ole neil messidel naljalt leidunud magamistuba, kust ei avaneks uks rõdule, ning elutuba, mille vaibalt ei saaks otse terrassi päiksesoojadele laudadele astuda. Üürike suvi ja vaade loodusesse on nautimist väärt igal võimalikul hetkel ning on palju tegevusi einestamisest kuni väikse uinakuni, mida saab edukalt teha ka aias. Vihmasabina püüab kinni varikatus, külmemal aastaajal kaitsevad veranda klaasseinad ning mugavat küljealust pakuvad mitmesugused lamamistoolid, patjadega vooderdatud korvmööbel või kiikuvad õuevoodid.

Tänavuse messi eripära oli agar õuemajakeste kasutamine. Hoovinurgas asuvatesse majakestesse olid kolitud peaaegu kõik puuküttega saunad (jättes elumajja elektrikerised), lisaks oli neis sisse seatud ahju või kaminaga köök ja puhketuba. Ahjusid, pliite ja grillimisseadmeid jagus ka aedadesse ja terrassidele. Suvel on ju tore suuremad küpsetamised õues teha.

Fotod: Indrek Susi

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:34
Otsi:

Ava täpsem otsing