Briti pangad odavad

Romet Kreek 13. november 2007, 00:00

Barclaysi ja Royal Bank of Scotlandi (RBOS) aktsiad on tänu kukkumisele muutnud näiliselt odavateks. Mõlemad pangad sõdisid selle nimel, et võtta üle Hollandi ABN Amro.

Tulevaks aastaks prognoositud kasumi põhjal on RBOSi aktsia hinna-kasumi suhe vaid 5,8. See on kuue aasta madalaim väärtushinnang aktsiale. Barclaysi analoogselt arvutatud P/E on 6,9. Euroopa pangandussektorit keskmiselt väärtustatakse kõrgemalt (P/E 9,9).

Läinud nädala teisel poolel liikus aktsiaturul kuulujutte, et Briti suurpangad kannavad suuri kulusid seoses USA rämpshüpoteekvõlakirjadega. Barclays tõrjus kõlakad tagasi. Barclaysi juht kommenteeris olukorda oma panga töötajatele nii: "Kui meil oleks midagi avaldada, siis me teeks seda börsiteate vormis. Kuid meil pole, seetõttu räägib vaikus enda eest palju." Kuid investorite sõnul ongi just see vaikus osa probleemist.

Briti pangad pole kiirustanud teatama oma kahjumitest, mis tulenevad USA rämpshüpoteeklaenudest ja võlakirjadest. Kui USAs ja Lääne-Euroopas on ettevõtetel tavaks avaldada kvartaliaruandeid, siis Suurbritannias vaid poolaastaaruandeid. Seega saavad investorid harvem infot, mistõttu kobavad Briti pangaaktsiate osas pimeduses.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing