Soome investeeringud Eestisse on peatunud

Kaisa Tahlfeld 06. detsember 2007, 00:00

"Soome firmad pole stabiilsed. Viimase kolme kuuga on Soome investeeringute kasv Eestisse peatunud. Paljud firmad on teinud investeeringuid just kinnisvarasse ja tootmisse. Nüüd ootavad soomlased enne uute investeeringute tegemist ligikaudu 5-8 kuud, eriti, mis puudutab investeeringuid kinnisvarasse. Kõik ütlevad, et kevadel juhtub midagi, eks näis," märkis Harttunen eilsel Soome-Eesti Kaubanduskoja hommikusöögil.

Statistilistest investeeringute peatumise põhjustest tõi Harttunen välja Soome firmade müügi, näiteks Sampo. "Seoses kinnisvaraturu langusega ei kaasne ettevõtte ostuga kinnisvaraostu, eelistatakse rendilepinguid. Samuti on intressitase kõikjal Euroopas tõusnud," loetles ta põhjusi. Kuid kuna Soomest tulevad valdavalt pikaajalised investeeringud, siis seda ei pidanud ta majanduskasvu aeglustumise põhjuseks. "10protsendiline majanduskasv on kihvt, 11 protsenti on veel parem, kuid praegune 6 protsenti on maailma mastaabis siiski väga kõrge," märkis Harttunen.

"Raha on maailmas saadaval palju rohkem kui kunagi varem, küsimus pole selle saamises, vaid riskis," lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing