Schengeniga liitumine avas uksed idamaa turistile

Hille Tressum 15. jaanuar 2008, 16:22

Reval hotelli müügidirektori Marko
Männimetsa sõnul reisib Schengeni viisaruumis lisaks venelastele suur hulk
Jaapani, Hiina, India ja Lõuna- Ameerika turiste.

"Schengeni viisaruumiga liitudes astusime turismi mõistes nagu Euroopa Liitu. Piirid avanesid ja Eesti liitus piirkonnaga, kus reisib väga suur mass väljaspool Euroopa Liitu elavaid turiste" sõnas Männimets.

Müügidirektori sõnul reisib Schengeni viisaruumis palju venelasi, hiinlasi, jaapanlasi, indialasi ja lõuna-ameeriklasi. "Külastades erinevaid Euroopa pealinna olete kindlasti märganud, et bussituuri bussidel on automaatne tõlge peale lisaks inglise, saksa ja hispaania keelele veel vene, hiina ja jaapani keelde.

Männimetsa sõnul külastas mullu Euroopat ligi 2,4 miljonit inimest. Valdav enamus nendest osales ringreisil, mis läbis mitut riiki. Tänu headele lennuühendustele saabub suur hulk aasia maade turiste Euroopasse läbi Helsingi ja Baltikumile lähedal asuvate Ida-Euroopa riikide.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
26. June 2008, 07:50
Otsi:

Ava täpsem otsing