Eestlased peavad Lätis kaasas kandma isikut tõendavat dokumenti

22. jaanuar 2008, 16:14

Eesti piirivalve kutsub kodanikke üles
käituma õiguskuulekalt: Lätti minekul peab kaasas olema pass või ID-kaart,
teatas Kagu piirivalvepiirkond.

Läti piirivalve on perioodil 1. jaanuarist 20. jaanuarini 2008 tuvastanud 26 Eesti kodanikku, kes ei omanud Läti vabariigis viibides passi või ID-kaarti. Kokku tuvastas Läti piirivalve sel perioodil 83 seaduserikkujat, kellest 26 olid Eesti kodanikud.

Kui Schengeni õigustiku jõustumise alguspäevil piirdus Läti piirivalve vaid suulise hoiatusega, siis viimastel päevadel on algatatud väärteomenetlusi. Maksimumkaristus näeb ette 150 lati (3361 krooni) suurust rahatrahvi või 15 ööpäeva aresti, viimaseid meetmeid pole seni veel rakendatud.

Vastavalt riigipiiri seaduse §111 lõigule 11 on Eesti kodanikud kohustatud sisepiiride ületamisel endaga kaasas kandma Eesti Vabariigi välja antud kehtivat isikutunnistust (ID-kaarti või passi).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. April 2008, 14:52
Otsi:

Ava täpsem otsing