Eesti Energia teenis 9 kuuga 630 miljonit krooni puhaskasumit

Hille Tressum 31. jaanuar 2008, 17:30

Eesti Energia majandusaasta 9 kuu käive oli
6570 miljonit krooni, mis on CO2 heitmekvootide kaubanduse mõjusid
arvestamata 25,5% enam kui möödunud aasta samal perioodil. Kontserni
puhaskasumiks kujunes 630 miljonit krooni, teatas ettevõte.

2007./08. majandusaasta 9 kuu tulemustele avaldasid olulist mõju ekspordi- ning kodumaiste müügitulude kasv, heitmekvootide müügi puudumine, kasvanud kulud ning majandusaasta teises kvartalis dividendide maksukuluna tasutud tulumaks ca 280 mln krooni.

Eesti Energia finantsdirektori Margus Kaasiku sõnul toetasid esimese kolme kvartali majandustulemusi kasvav kodumaine elektrienergia müük ning suurenenud eksport Soome. Kaasik rõhutas, et CO2 kvootide tulusid ja kulusid arvestamata on majandusaasta lõpuks oodata eelmise majandusaastaga võrreldes paremat tulemust.

Kodumaine elektrienergia müük kasvas võrreldes eelmise majandusaasta 9 kuuga 8,2 protsenti. Ekspordi kasv oli eelkõige tingitud 2007. a jaanuaris alanud ekspordist Põhjamaadesse. Majandusaasta esimese üheksa kuuga kasvas jõudsalt energia eksport Lätti, moodustades kokku 1185 GWh. Perioodi eksport kokku moodustas 2343 GWh, kasvades aastataguse tulemusega võrreldes 237%.

Eesti Energiasse kuuluvate võrguettevõtete 12 kuu kodumaised kaod on majandusaasta 9 kuu lõpuks alanenud eelmise majandusaasta sama perioodiga võrreldes 10,2 protsendilt 9,2 protsendile.

Majandusaasta 9 kuuga investeeris Eesti Energia kokku 1,8 miljardit krooni, millest enam kui pool, 1,09 miljardit krooni investeeriti elektrivõrkude uuendamisse. Tähtsamate investeerimisprojektide seas olid mitme alajaama uuendamine, uute liitumiste ehitus, pingeprobleemide ja võrgukadude vähendamine. Elektrienergia tootmise poolelt olid peamised investeerimisprojektid seotud karmistuvate keskkonnanõuete täitmise ja tootmise efektiivsuse tõstmisega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
31. January 2008, 17:30
Otsi:

Ava täpsem otsing