Elisa: riigi huvides tehtavad kulutused peaks hüvitama riik

25. jaanuar 2008, 09:46

Elisa peajurist Allan Aedma ütles
aripaev.ee-le, et seadusmuudatusega on riik jätnud andmete säilitamisega
kaasnevad kulud sideettevõtjate kanda, samas, kui Euroopa praktika kohaselt
peaks riigi huvides tehtavad kulutused hüvitama riik.

Aedma selgitas, et elektroonilise side seaduse ja rahvatervise seaduse muutmise seadusega on riik pannud sideettevõtjatele kohustuse salvestada ja säilitada telefonikõnede ja internetikasutusega seotud infot. „Kõneside osas Elisa seaduses sätestatud nõudeid juba täidab ning ettenähtud andmeid säilitab. Internetikasutusega seotud teenuste osas ettevalmistused veel käivad, kuna nende andmete säilitamiskohustus jõustub alates 15.03.2009. aastast,“ lisas ta.

„Paraku on seadusmuudatusega riik jätnud andmete säilitamisega kaasnevad kulud sideettevõtjate kanda, samas, kui Euroopa praktika kohaselt peaks riigi huvides tehtavad kulutused hüvitama riik,“ märkis Aedma.

„Seaduse täitmisel satuvad ilmselt kõige keerulisemasse olukorda väikefirmadest internetiteenuste pakkujad, kellele antud seadusmuudatusega kehtestatud nõuete täitmine võib osutuda majanduslikult üle jõu käivaks ja viia lõpptulemusena nende poolt teenuse pakkumise lõpetamiseni“ rääkis jurist.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. January 2008, 09:45
Otsi:

Ava täpsem otsing