Laar: Jõksi ettepanekut ootab sama saatus mis Jõksi ennast

30. jaanuar 2008, 16:54

Eile arutas riigikogu õiguskantsleri
ettepanekut viia riigikogu liikme staatuse seadus vastavusse põhiseadusega ning
keelustada ühemõtteliselt riigikogu liikmete osalemine riigi äriühingute
nõukogudes.

„Tegemist pole mingi üllatava või ootamatult päevakorda tõusnud küsimusega. Vastavat ettepanekut on riigikogule esitatud pidevalt viimase kümne aasta jooksul. Läbi pole see paraku läinud,“ kirjutas riigikogu liige, Isamaa ja Res Publica liige Mart Laar ning jätkas mitte eriti optimistlikku lõpptulemust ette teades: “Seda on küll tagasi, küll edasi lükatud. Peamiselt on tegeletud aga itaalia streigi ehk lõputu venitamisega. Nii tundub see minevat ka sellel korral.“

Laar kirjutas, et riigikogu oli küll nõus õiguskantsleri ettepanekut arutama, ettepanek aga asuda vastavalt õiguskantsleri ettekirjutusele konkreetselt seadust muutma lükati Reformierakonna ja Keskerakonna häältega tagasi. „See liigutav koostöö andis selget märku, et ka seda õiguskantsleri ettepanekut ootab läbikukkumine - nii nagu Keskerakonna ja Reformierakonna häältega kukutati läbi Allar Jõks.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 16:54
Otsi:

Ava täpsem otsing