Rootsi arendaja: meelsus Eesti suhtes hakkab taas tõusma

Agnes Ojala 14. veebruar 2008, 14:25

Rootsi kinnisvaraarendaja ENA juhatuse
esimees Sven-Erik Solberg usub Eesti majandusse ja kavatseb sel aastal siinsele
börsile tuua veel 10 miljonit eurot (156 miljonit krooni).

„Siinsed signaalid näitavad, et asjad lähevad paremaks. Tallinna börsil on hinnad all. Põhi on käes. Praegu on õige aeg just pikaajalisi investeeringuid teha,“ märkis Solberg.

Mehe käe all on ENA juba mõnd aega Eestisse investeerinud. Näiteks on firmal praegu Solbergi sõnul 1 320 000 Baltika aktsiat ehk umbes 7,1% ettevõttest. „ENA juhatus otsustas, et investeerime selle aasta jooksul Tallinna börsile veel 10 miljonit eurot. Ka täna ostsime juurde 100 000 Baltika aktsiat,“ rääkis firma juht.

Ennekõike huvitavad firmat need ettevõtted, kus juba osalus ka olemas on. „Meile meeldivad need ettevõtted, mida juba omame: Baltika, Eesti Ehitus, Eesti Telekom, Norma, Tallinna Kaubamaja. Me ei pruugi kõiki osta, kuid nende ettevõtete peale mõtleme,“ lisas Solberg.

Solberg ei arva, et oleks ainus rootslane, kes aktiivsemalt siiapoole vaatab. „Rootsis hakatakse jälle vaikselt arutama Ida-Euroopasse investeerimise üle. Pilgud pööratakse jälle siia, kuna ettevõtete tulemused on väga head,“ põhjendas ta.

Ometi ei ole Solbergi hinnangul enamik rootslastest huvilisi veel tegudele jõudnud. „On usutav, et nad teevad investeeringud millalgi 2008. aasta jooksul,“ arvas ta.

ENA on Rootsi perefirma, mis tegeleb kinnisvaraarenduse ja ehitusega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. August 2008, 14:21
Otsi:

Ava täpsem otsing