Max Kaur: kas kevadeks on meil euro?

Hille Tressum 20. veebruar 2008, 17:52

Keskerakondlasest aktivist Max Kauri ajavad
siiani segadusse kaks konteinerit, mis suundusid 24. jaanuaril kõrgendatud
valve all Eesti Panka.

Kaur valutab oma blogis südant kahe salapärase konteineri üle, mis saabusid 24. jaanuari hommikul K- Komando ja politsei valvsa pilgu saatel Eesti Panka. Nimelt valmistab mehele muret konteinerite sisu ning fakt, et ei ajakirjanud ega Eesti Pank pole saadetiste sisu avalikustanud.

"Kas võib olla tõsi, et devalveerimine on ettevalmistamisel ja novembrikuu paanikal lasti teadlikult tekkida? Esmalt tilgutati selle kohta ajakirjanikele vihjeid ja mõtteid, leiti mõned seda kinnitavad analüütikud, siis tekkisid internetti vastavat infot paljundavad leheküljed. Sihtgrupp valiti täiesti loomulikult vähemuskeele kõnelejate hulgast, kellel on vähem informatsiooni.Tuletage meelde, et Nõukogude Liit kaotas ka kord 100rublased kupüürid üleöö kehtivuse ja asemele tulid uue kujundusega rahatähed. Sama võib olla ka praegu teoksil. Kahes konteineris võisid olla näiteks 1000kroonise nominaaliga rahatähed, uued 100kroonised või saabusid kohale Eesti eurotähed," kirjutab Kaur oma blogis.

Kauri arvates on Eesti Pank teinud hea eeltöö kuulutades sügisel levima hakanud devalveerimise jutu alusetuks valeks.

"Teist korda rahvas devalveerimise juttu enam uskuma ei jää ning sellises olukorras on pangal kerge teha loomingulisi muudatusi meie rahanduses," kirjutab Kaur ning spekuleerib, et ehk on juba kevadeks Eestil euro käes.

24. jaanuaril kella 11.30 paiku jõudis Eesti Panka järjekordne rahasaadetis, mida lisaks hambuni relvastatud politseinikele turvas ka eriüksus K-Komando ning õhus tiirlev helikopter.

Rahaveo ajaks oli autoliiklusele ja jalakäijatele suletud Eesti Panga ja rahandusministeeriumi vahel asuv Sakala tänav.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
20. February 2008, 18:39
Otsi:

Ava täpsem otsing