Nafta tõusis mõjuva põhjuseta 100 dollari tasemeni

20. veebruar 2008, 09:38

Naftabarreli hind hüppas eile õhtul New
Yorgi kaubabörsil ilma mõjuva põhjusta 4,7 protsenti, sulgudes rekordilisel
100,10 dollari tasemel, purustades jaanuaris püstitatud rekordi 100,09
dollarit.

Nafta kiirel hinnatõusul mingit suur ühest mõjuvat põhjust ei leitud. Kauplejate arvates võis nafta hinda tõsta taas kord nõrgenev dollar, mille hirmus investorid oma varasid dollaritest toorainesse suunavad.

Teisalt ka see, et möödunud nädalal ütlesid Alzeeria ja Iraani naftaministrid, et talvise kütteõli nõudluse vähenemise tõttu võib Naftat Eksportivate Riikide Organisatsioon (OPEC) oma 5. märtsil toimuval koosolekul tootmiskvoote kärpida.

Kasumivõtjate toel nafta hind järelkauplemises veidi vajus, peatudes 99,11 dollaril barrelist. Täna avaldatav USA nafta laovarude maht peaks näitama nädalast tõusu 301,1 miljonilt 303,4 miljoni barrelini.

Hinda võisid kergitada tarneprobleemid ja kartus, et OPEC ei tõsta järgmisel kohtumisel tootmiskvoote. Naftatootjate liidu president Chakib Khelil välistas selle esmaspäevases esinemises, viidates, et tootmist kas vähendatakse või see jääb samale tasemele, kirjutas FT.com.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. October 2008, 14:15
Otsi:

Ava täpsem otsing