Saksamaa ja Liechtenstein sõdivad maksude pärast

20. veebruar 2008, 15:42

Saksa poliitikud nõuavad Liechtensteinile
majandussanktsioonide kehtestamist ning on seisukohal, et selle Euroopa südames
asuva maksuparadiisi kaotamisega peaks tegelema ka Euroopa Liit.

Liechtensteini esindajad omakorda on Saksamaa seisukohtade üle nördinud, prints Alois von und zu Liechtenstein ütles eile otse välja, et Saksamaa tegelgu oma nõrga maksusüsteemiga ja ärgu sekkugu teise riigi siseasjadesse. Ühtlasi üritab Liechtenstein seada kahtluse alla Saksa valitsuse tegevuse varastatud andmete ostmisel ja selle põhjal korraldatava läbiotsimiste kampaania.

USA majandusleht The Wall Street Journal väidab, et Saksa välisluureteenistusele viie miljoni euro (78 mln kr) eest Liechtensteini LGT panga salajased andmed müünud isik on keegi Heinrich K., sama panga endine töötaja, kes praegu varjab end Austraalias. Saksa press on selle väite kahtluse alla seadnud, kuna maksuameti käes on rohkem andmeid, kui see mees väidetavalt varastas.

Saksa maksuamet jätkab läbiotsimisi maksudest kõrvalehoidmises kahtlustatavate kodanike juures. Maksupettuse kahtlus lasub muuhulgas ka Bayeri liidumaa andmekaitseinspektsiooni juhil Karl-Michael Betzlil, kes täna teatas ametist tagasiastumisest. Eile külastas maksuamet kahtlusaluste kundede maksupettuste asjus Hamburgis asuvat Berenbergi panka ja Shveitsi UBS panga esindust ning Metzler panka Münchenis. Seni prominentseima maksupetturina on avalikkusele teada möödunud nädalal ametist tagasiastunud Saksa Posti juht Klaus Zumwinkel. Maksudest kõrvalehoidmises kahtlustatakse ka tema venda, samuti tuntud äritegelast Hartwig Zumwinkelit.

Oletatakse, et seadusega Saksa maksuametile kuuluvat raha on Liechtensteini pankade salajastel arvetel kokku neli miljardit eurot. Rahandusminister Steinbrück on öelnud, et tulevikus on plaanis raskendada summade paigutamist Saksamaalt Liechtensteini pankadesse.

Saksa kantsler Angela Merkel ja rahandusminister Peer Steinbrück kohtuvad täna õhtupoolikul Liechtensteini peaministri Otmar Hasleriga, teemaks Liechtensteini võimalik koostöö maksupettuste avastamisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. March 2009, 10:49

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing