USA investeerimisguru: ostke suhkrut!

Hille Tressum 28. veebruar 2008, 14:55

Ameerika investeerimisguru Jim Rogers
esines täna Tokios sõnavõtuga, et investoritel tuleks varuda suhkrut, kuna hind
maailmaturul võib lakke tõusta, vahendas Bloomberg.

Jim Rogers, kes ennustas juba 1999. aastal tarbekaupade kallinemist, kommenteeris Jaapani pealinnas Tokios toimunud foorumil, suhkru, puuvilla ja teiste tarbekaupade turuseisu.

Loe suhkrupaanika teemal ka aripaev.ee foorumist!

"Kui ma ütleksin teile, et põllumajandus on tõusva tendentsiga turg, paluksite mul toast lahkuda. Põllumajandustoodete hind on lõhkemise äärel. Toitu tehtavad investeeringud on 40 aasta madalaimas seisus. Maa-alad, kus on võimalik kasvatada nisu, on viimase 30 aastaga märgatavalt vähenenud," sõnas Rogers.

Investor soovitab osta kokku nii palju suhkrut kui vähegi võimalik. "Te kõik peaksite ostma nii palju suhkrut kui vähegi võimalik, sest suhkru hind maailmaturul on lakke tõusmas. Olen täheldanud ka, et ka puuvilla turg on tõusava tendentsiga ja seda juba mõnda aega," sõnas investor. Ta lisas, et viimasel ajal on tekstiilitööstus sünteetilistest materjalidest tagasi naturaalse materjali poole pöördumas, kuna see on odavam, kui naftahinnast sõltuv sünteetiline materjal.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. February 2008, 15:17
Otsi:

Ava täpsem otsing