Euroopa Keskpank intresse ei muutnud

06. märts 2008, 15:01

Täna euroala intresse arutanud Euroopa
Keskpank otsustas jätta enim jälgitud baasintressi muutmata 4% tasemele,
vahendas Bloomberg.

Intressid jäid kuue aasta kõrgeimale tasemele, ehkki euro tugevnemine USA dollari suhtes ning USA majanduse järsk jahtumine seavad ohtu ka euroala majanduskasvu.

„Praegu on jätkuvalt põhimure inflatsioon,” kommenteeris investeerimispanga Lehman Brothers ökonomist Laurent Bilke. „Perspektiivis sunnib aga majanduskasvu aeglustumine panka intresse langetama,” ütles ta.

Siiani on euroala majandus rekordilise nafta hinna ja euro 17%se tugevnemisega USA dollari suhtes hästi toime tulnud. Inflatsioon on samas kiirenenud 3,2 protsendile, mis kõrgeim tase ühisraha käibeletulekust 1999. aastal ning oluliselt üle sihiks võetud 2% piiri.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. March 2008, 15:00
Otsi:

Ava täpsem otsing