Tallinn kulutas aasta alguses sissetulekutest rohkem

11. märts 2008, 12:08

2008. aasta esimese kahe kuuga laekus
Tallinna linnakassasse 1,12 miljardit krooni, ent kahe kuu väljamaksed kulutuste
katteks olid kokku 1,18 miljardit krooni.

Esimese kahe kuuga laekus Tallinna linnakassasse 14,7% aastaks kavandatud mahust, väljamakseid tehti 15,2% eelarveaastaks kavandatust.

Toomas Pirn Raepressist ütles aripaev.ee-le, et see on täiesti normaalne ning mingit pankrotiohtu linnal ei ole. Pirn lisas, et mõni kuu ongi kulutused suuremad, teine kuu jälle tulud ning peale selle on veebruarikuu lõpu seisuga oli linnakassas 581,8 miljonit krooni.

Sotsiaaldemokraadist linnavolikogu liige Jaak Juske sõnul on linn graafikust umbes 2 protsendiga maas. "Eelmisel aastal pääses Tallinn pankrotist ainult seetõttu, et üleelmisel aastal oli laekumine nii suur," meenutab Juske. Ta hoiatab, et linn on võtnud väga suuri kohustusi seoses meediaeelarvega ning soovitab keskerakondlikul linnavolikogul peeglisse vaadata. "Lisaeelarve tegemine oleks selgelt ohtlik," märgib ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. March 2008, 12:08
Otsi:

Ava täpsem otsing