Pagaripoisid: elektrihinna tõus tõstab meie toodete hindu protsendi jagu

Mariliis Pinn 20. märts 2008, 15:48

Pagaripoisid OÜ juhatuse esimehe Meelis
Pärna sõnul mõjutab elektri hinna tõus loomulikult ka neid.

Pärna sõnul on energia üks kolmest põhisisendist. „Kõige olulisem on tooraine, siis tuleb tööjõud ja kohe selle järel ka energia,“ selgitas ta aripaev.ee-le.

„Loomulikult ei tõsta elektrihinna tõus 5% kohe ka toote hinda 5% võrra, kuid umbes 1% hinnatõusu võib oodata,“ selgitas ta. Pagaripoiste ahjud töötavad elektriga ja osaliselt kasutavad nad ka elektrikütet.

Samas kinnitas ta, et kõik tootjad üritavad hinda võimalikult vähe tõsta, et konkurentsis püsida, ja see ei ole lihtne. „Jahu hind on tõusnud 100%, margariini hind galopeerib, tõusevad ka kaudsed kulud. Kõige olulisem on, et tööjõukulud on kasvanud 10-20%,“ selgitas ta. See kõik kokku väljendub Pärna sõnul pigem 2protsendilises hinnatõusus.

See annab Pärna kinnitusel juba tunda ka tarbijate käitumises. „Vaieldamatult ostetakse vähem. Mitte ainult meie, vaid ka kauplustes on seda näha. Kui enne oli probleeme korvi leidmisega, kuhu oma ostud panna, siis nüüd seda probleemi ei ole. Ka on näha, et palgapäevade ligiduses ostetakse rohkem,“ jagas ta oma tähelepanekuid.

„Kui korratakse mantrat, et kõik on halvasti, siis inimesed hakkavadki nii mõtlema,“ lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. July 2008, 11:42
Otsi:

Ava täpsem otsing