Riigikogu pooldas liikmete nõukogudesse kuulumist

15. aprill 2008, 14:40

Riigikogu lõpetas täna riigikogu liikme
staatuse seaduse muutmise seaduse eelnõu esimese lugemise, seadus lubaks liikmel
töötada riigi osalusega ettevõtete nõukogus.

Eestimaa Rahvaliidu fraktsioon ning Isamaaliidu ja Res Publica Liidu fraktsioon tegid ettepaneku eelnõu esimesel lugemisel tagasi lükata. Ettepanek ei leidnud toetust. Hääletustulemus: 26 poolt, 46 vastu. Eelnõu jäi menetlusse.

Eelnõu kohaselt ei või riigikogu liige oma volituste ajal töötada riigi osalusega äriühingu või riigi asutatud sihtasutuse isiku juhina ega juhatuse liikmena. Riigikogu liige võib olla riigi osalusega äriühingu, riigitulundusasutuse või riigi asutatud sihtasutuse nõukogu liige, esindades riiki kui omanikku või asutajat.

Riigikogu liikme töö eest nõukogu liikmena makstakse tasu teiste nõukogu liikmetega samadel alustel ja korras. Riigikogu liige annab oma tegevusest nõukogu liikmena aru teda nimetatud Riigikogu komisjonile.

Seadusemuudatus lähtub põhimõttest, et riigi osalusega äriühingu nõukogus tegutsemine on riigikogu liikme lisafunktsioon, mis aitab tal paremini täita tema põhifunktsiooni.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. April 2008, 14:38
Otsi:

Ava täpsem otsing