LHV: majanduse jahtumine on jätnud selge jälje

28. aprill 2008, 11:53

LHV analüütik Henri Adams kirjutab LHV
investeerimisportaalis, et majanduse jahtumine on jätnud vägagi selge jälje ning
hoog on maha käinud.

Võrreldes käibe kasvu eelmiste aastate samade perioodidega näeme, et hoog on selgelt maha võetud. Jõudes kasumireani ei lähe pilt mitte paremaks. Baltika ning Pieno lõpetasid esimese kvartali kahjumis. Kui Baltika ei ole suure laienemise juures müüki loodetud ulatuses käima saanudki siis Pieno puhul tegemist piimatoodete hindade korrigeerumisega maailmaturul, kirjutab Adams.

Analüütik leiab, et igal ettevõttel ole omad põhjused ning selge see, et üldise maailmamajanduse jahtumine jõuab firmadeni omal näol – kes jätab uue telefoni soetamata, kes arvab et saab veel ühe suve sama jopega läbi aetud, tühjades Tallinna küljealustes põlluarendustes ei ole kedagi veekraanil joosta laskmas jne. "See aga ei tähenda, et börsil ei olegi enam atraktiivseid ettevõtteid," lisas ta lõpetuseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. May 2008, 16:10
Otsi:

Ava täpsem otsing