IMF: panganduse tugevus praegu proovile pandud

19. mai 2008, 13:57

Majanduskasvu aeglustumisega proovitakse
pangandussektori tugevust, mida ohustavad laenuvõtjate raskused ja
rahvusvaheline intressitõus.

Kuigi pangandussüsteemi kapitaliseeritus on praegu hea, võivad pankade kasumlikkust mõjutada viivislaenude kasvav maht ning majanduse jahtumisest tulenev aeglasem laenukasv, kirjutas Rahvusvaheline Valuutafondi (IMF) Eesti-missiooni kokkuvõttes. Lisaks on pangandussektor tundlik rahvusvaheliste intressimäärade tõusu suhtes.

Need ohud nõuavad hoolikamat tähelepanu järelevalveasutustelt ning täiendavaid järelevalve ressursse. Arvestades eelmise aasta rahutut olukorda rahvusvahelistel finantsturgudel, on väga mõistlik, et Eesti ametivõimud otsivad meetmeid finantssektori turvavõrgu tugevdamiseks.

Nagu ka paljud teised riigid, mille finantssüsteemis domineerivad välisomanduses olevad pangad, peab ka Eesti ja tema Balti- ja Põhjamaade naabrid jätkuvalt tõhustama koostööd usaldusväärse turvavõrgu ja kriisisituatsioonideks valmisoleku üldraamistike loomisel.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2008, 13:54
Otsi:

Ava täpsem otsing