SEB: me ei nõua pensionifondidelt topelttasusid

19. mai 2008, 16:05

SEB Varahaldus ei nõua pensionifondidelt
topelttasusid, ütles aripaev.ee-le SEB Varahalduse juhatuse liige Sven
Kunsing.

"Äripäeva artiklist "Pangad koorivad kaks nahka" jääb mulje, nagu võtaks SEB Varahaldus enda valitsetavatelt pensionifondidelt kahekordset tasu juhul, kui pensionifondide raha investeeritakse teistesse SEB Varahalduse valitsetavatesse fondidesse. SEB Varahaldus ei ole kunagi klientidelt võtnud tasu mitmekordselt," kommenteeris ta.

Tema sõnul on SEB Varahalduse valitsetavad pensioni- ja fondifondid investeerinud alati teistesse SEB Varahalduse valitsetavatesse fondidesse sisenemis-, väljumis- ja valitsemistasudeta. Seega tema sõnul mingit mitmekordset tasustamist ei toimu ja SEB Varahalduse juhtkond on veendunud, et huvide konflikti ei ole.

SEB Varahalduse pensionifondid eelistavad teatud olukordades SEB Varahalduse valitsetavaid fonde otseinvesteeringutele portfellijuhtimise efektiivsuse parandamise eesmärgil.

Mis puudutab SEB Grupi fondide kasutamist, mille eest SEB Varahaldus valitsemistasusid ei saa, siis ka siin oleme enda valitsetavatele pensionifondidele ja fondifondidele võidelnud välja parimad võimalikud tingimused, mis vastavad maailma fondituru parimale praktikale. Teisi fonde kasutavad oma portfellides kõik Eesti fondivalitsejad ja seda tehakse selleks, et kaasata pensionifondidele globaalset kompetentsi, mida kohapeal alati võtta ei ole.

"SEB on seadnud endale eesmärgiks olla parim pensioniteenindaja Eesti turul. Oleme absoluutselt veendunud, et pakume oma klientidele turu parimaid tingimusi pensionivarade haldamisel," resümeeris Kunsing.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
19. May 2008, 16:03
Otsi:

Ava täpsem otsing