Riigikogulane: riigikohtu otsus oli ootuspärane

Hille Tressum 21. mai 2008, 15:16

Riigikogu liikme Hanno Pevkuri sõnul oli
riigikohtu otsus igati ootuspärane. Pevkur tõdes, et erakondade rahastamise
olukord riigis ei ole täiuslik, kuid ega sellel midagi viga ka ei ole.

"Olukord ei ole täiuslik, aga nii nagu enamikul Eesti riigil ei ole sellel midagi viga ja kui saab olukorda paremaks muuta, siis oleme nõus avatud diskussiooniga," sõnas Reformierakonna fraktsiooni kuuluv riigikogulane Hanno Pevkur.

Pärides riigikogulaselt, kuidas jäädi rahule riigikohtu otsusega, et erakondade rahastamine on põhiseadusepärane, vastas ta, et otsus oli igati ootuspärane. "Kui ka möönda, et erakondade rahastamise kontrolli regulatsioon ei ole täiuslik, ei tulene sellest veel iseenesest, et see on vastuolus põhiseadusega,“ tsiteeris Pevkur riigikohust.

"Küll on aga võimalik olukorda paremaks muuta,“ arvas mees. "Rohkem kui aasta tagasi tegime ettepaneku muuta erakondade rahastamine paremaks ja läbipaistvamaks. Nendes ettepanekutes oli välja toodud ka valitsusevaheline periood ehk siis valimisperiood, kus peaks olema rahastamise skeem kergem. Meie esitatud ettepanekutes oli sihtasutuste toomine erakonna seaduse regulatsiooni, rahastamise kontrolli võimalik üleandmine vabariigi valitsuskomisjonile," rääkis riigikogulane.

"Preagu oleme jätkuvalt seisukohal, et kui kellelgi on veelgi paremaid ettepanekuid, kui meie tegime, ja on need ettepanekud nõus välja käima, siis oleme kindlasti nõus neid ,arutama ja kaaluma,“ rääkis Pevkur.

Mehe sõnul jätkatakse tööd selle nimel, et muuta erakondade rahastamise olukorda paremaks. "Kui otsust ennast vaadata ja et põhiseaduseele mittevastavuse taotlus jäeti rahuldamata, siis see oli täiesti ootuspärane. Kui vaadata sisu poolt, siis kohus ütles, et olukorda võib muuta kindlasti paremaks, millega me oleme sada protsenti nõus, mille on viidanud ka meie endi ettepanekud," rääkis mees riigikohtu otsusest.

Küsimusele, milline erakond ei pruugi väljaöelduga rahul olla, vastas Pevkur, et ka kohtunike üldkogus oli selle teema suhtes eriarvamusi. Tema sõnul võib vabalt olla mõni inimene või erakond, kellele otsus mokkamööda pole.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. May 2008, 15:39
Otsi:

Ava täpsem otsing