Estonian Air: vara öelda, palju maksab CO2 kvoot reisijale

27. mai 2008, 16:48

Estonian Airi PR-juht Ilona Eskelinen ütles
aripaev.ee-le, et Euroopa Parlamendi plaan keelustada lennufirmade ligipääs
tasuta CO2 emissioon kvoodile on menetluses olev kava ning ennatlik on
öelda, palju hakkab ligipääs maksma ning kui palju see mõjutab
piletihindu.

"Hetkel on tegu menetluses oleva kavaga. Millisel kujul see vastu võetakse, pole teada," kommenteeris PR-juht Euroopa Parlamendi plaani keelustada lennufirmade ligipääsu tasuta CO2 emissiooni kvootidele ning lisas, et seega on pisut ennatlik öelda millal CO2 kvoodid lennufirmale maksustatakse, kui palju hakkab see maksma ning millist mõju avaldab see piletite hindadele.

Küsimusele, kas ka rekordiline naftahind mõjutab teie piletite hindu, vastas Eskelinen, et kulutused kütusele moodustavad lennufirma kuludest märkimisväärse osa. “Oleme naftahinna rekordilisele hinnatõusule reageerinud sarnaselt teiste regioonis tegutsevate lennufirmadega - kehtestades kütuse lisatasu. Lisatasu kehtestamise mõte on selles, et kütusehindade langedes loobume kehtestatud tasust,” rääkis ta.

Kui suur saab olema piletite hinnatõus lähitulevikus, kommenteeris Eskelinen, et seda on antud hetkel keeruline kommenteerida, kuna kütusehinna muutused on raskesti prognoositavad.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. July 2008, 12:43
Otsi:

Ava täpsem otsing