Toyota hübriid Crown muudab pimeduse nähtavaks

02. juuni 2008, 14:02

Kuna öine sõitmine on enamasti kõige
ohtlikum, aitab Toyota hübriidi Crown uus mudel muuta sõidu ohutumaks,
võimaldades juhil pimedas näha.

Selle aasta maikuus välja lastud uusim Crowni mudel sisaldab uuendatud öise nägemise süsteemi, mis näitab pilti öisest teest ning seal liikuvatest jalakäijatest. Kui eelmine sarnane süsteem saatis öised kujutised tuuleklaasile, kattes seega osaliselt pildi tuledega valgustatud teeosast, asub uuel mudelil LCD-ekraan armatuurlaual rooli kohal, kirjutas Physorg.

Seadme abil saavad juhid näha teel ees olevaid kurve ja käänakuid ka väljaspool tulede valgustusala. Seadme sensorid tajuvad teel või tee lähedal olevaid jalakäijaid, kellele võimalikult sarnane kujutis valitakse ekraanile hulga salvestatud jalakäijapiltide hulgast. Kui süsteem avastab jalakäija, tuuakse nende asukoht esile kollase kastiga LCD-ekraanil. Ka kogu ekraan ümbritsetakse kollase joonega, mis peaks äratama juhi tähelepanu.

Süsteem töötab kiirusel 15-60 km/h – suurematel kiirustel on seadmel raskusi jalakäijate tajumisega. Lisaks kiirusele võivad jalakäijate märkamise süsteemi häirida ja sulgema sundida veel vihmane ilm ning äärmuslik pimedus.

Kasutajate palvel võib Toyota tulevastesse mudelitesse lisada ka võimaluse tajuda jalgrattureid ja metsloomi. Viimane funktsioon oleks Eesti oludes eriti oluline ning muudaks kalli süsteemi kasutamise praktilisemaks. Praegu lisab seade auto hinnale tubli summa, kuid tulevikus loodab Toyota selle hinda oluliselt vähendada.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. August 2008, 12:24
Otsi:

Ava täpsem otsing