Merko ehitab Jürisse 16 000ruutmeetrise logistikakeskuse

03. juuni 2008, 13:00

Merko Ehitus ehitab Itella Logisticsile
(endise nimega Soome Post) Rae valda Jüri Tehnoparki 16 000ruutmeetrise
logistikakeskuse.

Keskus valmib järgmise aasta veebruaris, teatas ettevõte.

Itella Logisticsi tegevjuht Risto Merisalu ütleb, et emaettevõte Itella Corporation investeerib uude keskusse, kuna soovib Eestis oma tegevust laiendada. "Näeme siinsel turul logistikateenusele korralikku kasvupotentsiaali," kinnitas Merisalu.

"Eesti ettevõtete seas on üha enam juurdumas kompleksse logistikateenuse sisseostmine. Logistikaga tegelemine jäetakse spetsialistidele," lisas ta.

Itella Logistics tegeleb peamiselt tarbekaupade, tekstiiltoodete, elektroonika ja kosmeetika transpordi, ladustamise, komplekteerimise ja kõige sinna juurde kuuluvate lisateenustega.

Risto Merisalu sõnul planeeritakse uude keskusse rõivaste aurutustunnelit, millega saab müügieelselt viimistleda suuri koguseid riietusesemeid. Lisaks tahetakse rakendada innovatiivset hääljuhtimisega kaubakorjesüsteemi.

Uue logistikakeskuse ehitab Merko Ehitus. Nurgakivi panid Itella Corporationi viitsepresident Joni Sundelin, Merko Ehituse juhatuse esimees Tõnu Toomik ja Tallinna Kaubamaja ostudirektor Andres Käär.

Itella Grupp (endise nimega Soome Post) on logistikaettevõte, mis pakub nii informatsiooni kui ka füüsiliste kaupade logistikateenust. Grupp tegutseb üheksas Põhja-Euroopa riigis, pakkudes Soomes lõpptarbijaile teenust kaubamärgi Posti all ning rahvusvaheliselt korporatiivklientidele kaubamärgi Itella all. Grupp annab tööd 25 000 inimesele, 2007. aasta netokäive oli 1,69 miljardit eurot ja kasv võrreldes 2006. aastaga 8,9%.

Logistikafirma Itella Logistics tegutseb kaheksas Läänemere-äärses riigis, saadab aastas teele 30 miljonit saadetist, annab tööd 4000 inimesele ja ettevõtte 2006. aasta käive oli 620 miljonit eurot. Eestis tegeleb Itella Logistics kaubaveo logistikateenustega, kaupade käsitlemise, laoteenuste ja kullerteenustega. Ettevõtte 2007. aasta käive 143 miljonit krooni, kasum 12,4 miljonit krooni.


Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. July 2008, 07:53
Otsi:

Ava täpsem otsing