Kohus jättis Põlva maavanemale ühekroonise alles

07. juuni 2008, 12:24

Põlva maavanema Priit Sibula auhaavamise ja
avalikult vargaks nimetamise eest kohtusse kaevanud endine Valga linnasekretär
Janar Kuus jäi ringkonnakohtus kaotajaks.

Sibula vastukaebus aga rahuldati: maavanem pääses Kuusile ühekroonise kahjutasu maksmise nõudest ning ka kohtukulud jäävad kaotaja kanda, kirjutas Lõuna Leht.

Tartu ringkonnakohus tühistas sel nädalal maakohtu Valga kohtumaja jaanuarikuise otsuse, millega rahuldati osaliselt endise Valga linnasekretäri Janar Kuusi kaebus Põlva maavanema Priit Sibula vastu ja mõisteti Sibulalt välja ühekroonine mittevaralise kahju hüvitis. Ringkonnakohus leidis, et Sibul ei teotanud Kuusi au ja seega pole tekkinud ka moraalset kahju. Poolte kohtukulud, mille puhul ilmselt võib rääkida viiekohalisest numbrist, jäid Janar Kuusi kanda.

Ringkonnakohtu hinnangul ei olnud Sibula väljendusviis õigusvastane ning sellega ei rikkunud ta Kuusi au ja head nime. „Sibula poolt avaldatu tulenes õigetest faktidest ning see ei olnud oma sisult negatiivne ja vormilt ebasünnis," sedastas kohtuotsus.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
07. June 2008, 12:22
Otsi:

Ava täpsem otsing