16. juuni 2008 • 2 min
Jaga lugu:

BÖRS: BP Vene ühisfirmat lämmatab omanike konflikt

Vene börsil liikusid ülespoole gaasitootja Novatek ja hõbedatootja Polymetal aktsiate hinnad. Langes Briti osalusega naftakompanii TNK-BP aktsia hind, ühisfirmat kõigutab omanike konflikt.

Vene börsiindikaator RTS kerkis 0,6%, 2 369,73 punktini kella 12:49ks Moskvas, kirjutab Bloomberg.

Rootsi omanikega põllumajandusettevõtte Black Earth Farming aktsia hind ronis Stockholmi börsil 2,8%, 54,5 Rootsi kroonini. Investeerimisfirma Nomura International teatel võib Venemaal põllumajanduslikku maad omava ettevõtte aktsia väärtus tõusta järsult 115 Rootsi kroonini, kuna toiduainete hinnad kerkivad. Eeldusena ei tohiks ettevõte kaotada saaki ning peaks suutma toota vähemalt 6 tonni talinisu hektari kohta.

Venemaa suuruselt teise gaasitootja Novatek aktsia hind kerkis 1,5%, 203,01 rublani. Hollandi finantsgrupp ING Groep tõstis ettevõtte soovitust endise “hoia” pealt “osta” peale. ING teatel saavad Gazprom ja Novatek kõrgest naftahinnast rohkem kasu kui riigi naftatootjad.

Vene suurima hõbedatootja Polymetal aktsia hind kerkis 2,5%, 207 rublani. Vene ärimees Suleiman Kerimov müüs oma 68%-lise osaluse Tšehhi ärimehe Petr Kellneri PPF Group NV-le ja miljardäridele Aleksandr Nesisele ja Aleksandr Mamutile.

Venemaa suurima välisosalusega naftakompanii TNK-BP üks neljast Vene poole suuraktsionärist Mihhail Fridman teatas intervjuus ajalehele Vedomosti, et BP (British Petroleum) on lämmatanud Vene ühisfirma kasvu. Aktsia hind langes 1,5%, 2,04 dollarini. Vene poole aktsionärid ja BP pole suutnud kokkuleppele jõuda ühisfirma välismaale laienemise osas. Vene aktsionärid soovivad TNK-BP tegevjuhi Robert Dudley taandamist, samuti võrdset esindatust TNK-BP üksuste juhatustes ning vähem lepinguid BP väliskoosseisule.

Jaga lugu:
Seotud lood
Kõik seotud lood
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt