Aprillis Eestis ööbivate välisturiste arv kängus

17. juuni 2008, 10:15

Turismi kõrghooaja lähenemisega suureneb
majutusettevõtetes tavapäraselt välisturistide arv. Viimastel aastatel on
aprillis majutusettevõtetes peatunud üle 40% rohkem välisturiste kui märtsis,
tänavu oli kasv poole väiksem.

Aprillis peatus majutusettevõtetes 101 000 välisturisti, mis on viiendik enam kui märtsis, teatas statistikaamet. Aprillis kasutas majutusettevõtete teenuseid 162 000 turisti, neist üle poole olid välisturistid. Märtsiga võrreldes turistide koguarv suurenes, ent eelmise aasta aprilliga võrreldes vähenes.

Turismi kõrghooaja lähenemisega suureneb majutusettevõtetes tavapäraselt välisturistide arv. Viimastel aastatel on aprillis majutusettevõtetes peatunud üle 40% rohkem välisturiste kui märtsis, tänavu oli kasv poole väiksem. Eelmise aasta aprilliga võrreldes peatus majutusettevõtetes ligi 12 000 välisturisti vähem. Vähem turiste saabus kõigist peamistest partnerriikidest: Soomest (15%), Rootsist (9%), Lätist (7%), Norrast (25%) ja Suurbritanniast (6%).

Saksamaa turistide arv majutusettevõtetes jäi eelmise aasta aprilli tasemele ja Venemaa turistide arv suurenes 5%. Aprillis oli 61% majutusettevõtete teenuseid kasutanud välisturistidest puhkusereisil ja 27% tööreisil. Välisturistidest tööreisijaid oli rohkem ja puhkusereisijaid vähem kui mullu aprillis.

Aprillis oli külastajatele avatud 708 majutusettevõtet 16 500 toa ja 35 300 voodikohaga. Täidetud oli 39% tubadest. Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 524 krooni, mis oli 6% kallim kui eelmise aasta aprillis. Hotellides ja motellides oli ööpäeva keskmine maksumus 578 krooni, muud liiki majutusettevõtetes 280 krooni. Kõige kallim oli ööbimine Tallinnas (656 krooni).

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2008, 10:12
Otsi:

Ava täpsem otsing