Välisturistide arv vähenes 3% võrra

Hille Tressum 14. veebruar 2008, 11:32

Statistika andmete põhjal vähenes mullu
välisturistide arv Eesti majutusettevõtetes 3% võrra, see eest tuli siseturiste
16% juurde.

Siseturismi iseloomustas 2007. aastal positiivne areng. Inimestel oli võimalik rohkem kulutada puhkusereisidele ning firmadel ja asutustel seminaridele, koolitustele jm firmaüritustele. Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2007. aastal 963 000 Eesti elanikku ehk 16% enam kui aasta tagasi.

Välisturiste peatus majutusettevõtetes 2007. aastal 1,38 miljonit ehk 3% vähem kui aasta varem. Kui aasta esimesel neljal kuul välisturistide arv pisut suurenes, siis turismi kõrghooajal ja sügiskuudel oli see langustrendis.

Eelkõige oli välisturistide arvu langus seotud meie peamise turismipartnerriigi Soome turistide huvi vähenemisega Eesti vastu. Majutusettevõtetes peatunud välisturistidest 51% saabus Soomest. Oluliselt vähem turiste kui aasta tagasi saabus ka Rootsist, Saksamaalt, Suurbritanniast ja Venemaalt.

Detsembris peatus Eesti majutusettevõtetes 167 000 turisti. Nii siseturistide kui ka välisturistide arv eelmise aasta detsembriga võrreldes suurenes (vastavalt 10% ja 4%). Tunduvalt enam kui eelmise aasta detsembris peatus majutusettevõtetes Läti (kasv 59%) ja Leedu (32%) turiste. Rootsi turiste jäi aga kolmandiku võrra ja Venemaa turiste 29% vähemaks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
17. June 2008, 10:12
Otsi:

Ava täpsem otsing