Rootsi analüütik: põhi ei ole veel käes

Agnes Ojala 25. juuni 2008, 15:30

Rootsi sõltumatu rahaturge analüüsiva
ettevõtte Redeye analüütik Dawid Myslinski usub, et börsil ei ole põhi veel
käes.

Myslinski sõnul jõudis eelmise nädala langus Stockholmi börsil varasemate madaltasemeteni. Kuna nüüd on olulise tugipunktini jõutud, siis võib langus jätkuda ja tekkida võib negatiivne allakäiguspiraal, vahendas di.se analüütiku mõtteid.

OMXS30 indeks kukkus 887 punkti tasemele. Varem oli Myslinski skeptiline, uskudes, et see alla 950 punkti ei lange. Nüüd aga on näha, et ühelt poolt on OMXS30 pakutud madalaimast tasemest läbi kukkunud, teisalt on laiem aktsiaindeks OMXSPI langenud veelgi enam. See annab Myslinskile põhjust uskuda, et langeb veel ka 30 aktsiaga arvestav indeks.

Lisapõhjuse langust ennustada annab analüütikule see, et kuigi Stockholmi börsil on käibed viimasel ajal kasvanud, ei ole need kuigivõrd suured. See tähendab, et suurt paanikat turule veel jõudnud ei ole ja langusruumi paraku siiski jagub.

Myslinski hinnangul võib OMXS30 pikema aja jooksul langeda lausa 600 punkti tasemele.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
27. June 2008, 14:46
Otsi:

Ava täpsem otsing