Raasuke: Vaja on külma pead ja eneseusku

17. juuli 2008, 16:49

„Tulemused on ootuspärased. Meil ei ole
ühtegi põhjust rõõmu tunda, sest oleme majanduse negatiivses tsüklis ja muresid
ja probleeme on palju," ütles Hansapanga Grupi juht Erkki Raasuke täna
Stockholmis Swedbanki tulemusi kommenteerides.

„Mida on vaja, on külma pead ja eneseusku. Majandus läheb läbi tsükli ja asjadele tuleb otsa vaadata nii nagu nad on. Halb on end iga päev üllatada väikeste halbade sõnumitega. Pigem mõelda läbi, mis on tõeliselt rasked olukorrad ja leida, mis saab iga päev ära teha, et asjad paremaks läheksid,” ütles Raasuke. „Järgmised kaks aastat on rasked”.

Tublidel ettevõtetel pole aga Raasukese sõnul vaja karta, et head äriideed karmistunud laenutingimuste tõttu rahata jäävad. „Laenutingimused on karmistunud, globaalselt on laenuriski hakatud hindama konservatiivsemalt. Laenu hind saab ehk olema kallim ja tingimused keerulisemad, aga laenu pakkumine ära ei kao. Head ettevõtted saavad ka edaspidi laenu ja üldse mitte halbadel tingimustel. Baltikumi suuri panku ei survesta kuidagi likviidsuse teema,” ütles Raasuke.

Kommenteerides märget Swedbanki raportis, mis viitab võimalikele koondamistele ja kontorite sulgemisele, ütles Raasuke, et mingit suurt koondamiste lainet Hansapangas tulemas ei ole. Töötajate arv saab edaspidi siiski tänasest väiksem olema.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. September 2008, 14:07
Otsi:

Ava täpsem otsing