Eesti võlakoormus ulatub 110%ni SKPst

25. juuli 2008, 13:12

Statistikaameti peadirektor Priit Potisepp
ütles statistika aastaraamatu tutvustusel, et mullu kasvas Eesti riigi
koguvõlgnevus hüppeliselt ja ulatub praegu 110%ni SKPst.

"Esimesele kohale tuleb vaieldamatult panna see, et eelmisel aastal sündis 900 last rohkem kui 2006. aastal. Riigi seisukohast on see üks tähtsamaid arengunäitajaid," kommenteeris Potisepp mulluseid murdelisi statistilisi näitajaid.

Potisepp lisas, et majandusest on nii palju räägitud, et sellest täna pikalt rääkida ei tahakski. Majanduse aeglustumise märgid olid juba möödunud aastal näha. Majandusfenomen, mida tasub välja tuua, on hinnatõus. Teame muidugi viimastest kvartalitest, et hinnatõus on veelgi hullemaks läinud.

"Meil on palju juttu olnud sellest, kui palju riik võlgu on, see on Euroopa madalaim näitaja. Aga mullu leidis aset silmapaistev riigi koguvõlgnevuse kasv, koguvõlgnevus kasvas kolmandiku võrra," rääkis Potisepp samas. "Praegu on riigi koguvõlgnevus ligi 110% SKPst. Sellega on ka seletatav, miks krediidimaht enne kasvada ei saa kui majandus jälle jalad alla võtab."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
13. August 2008, 09:14
Otsi:

Ava täpsem otsing