USA börse kukutas IMFi hoiatus

29. juuli 2008, 01:04

USA börsid kukkusid, kui IMF andis mõista,
et elamuturu kokkuvarisemisel ei paista lõppu. Juba teist korda kolme päeva
jooksul kaotas Dow Jonesi tööstuskeskmine kauplemispäevaga enam kui 200
punkti.

Investeerimispank Merrill Lynch (-12%), American International Group (-12%) ning kodulaenude finantseerija Fannie Mae (-11%) vedasid langusele finantsaktsiad, kui IMF hoiatas, et halvenevad krediiditingimused pikendavad majandussurutist. IMFi teatel on krediidiriskid kõrged ning pankadel tuleb kaasata uut kapitali.

USA suuruselt teise sidekompanii Verizon Communicationsi aktsia hind vajus 2,5 protsenti pärast tulu vähenemist kodutelefonidelt. Tegemist on aktsia hinna pea kahe aasta madalaima tasemega. Sööda hinnatõus vähendas USA lihakontserni Tysoni kvartaalset kasumit 92 protsenti ning kukutas aktsia hinna 7 protsendiga pea kuue nädala madalseisu.

Laiapõhjaline S P 500 indeks taandus 1,9 protsendiga 1234,37 punkti juurde. Dow Jonesi tööstuslik keskmine kaotas 2,1 protsenti, vajudes 11 131,08 punkti juurde. Põhiliselt tehnoloogiaaktsiatele keskenduv Nasdaqi koondindeks vähenes 2 protsenti, tasemeni 2264,22 punkti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
29. July 2008, 23:50
Otsi:

Ava täpsem otsing