Sampo teenis poolaasta kasumiks 374 miljonit

07. august 2008, 10:08

I poolaastal 2008 oli Sampo Panga
pangandustegevuse kasum 374 mln krooni. Kasumi kasv tugines nii tulude kasvule
kui ka kuluefektiivsuse paranemisele.

Omakapi-tali tootlikkus oli I poolaastal 50,2% (2007 I pa 29,8%) ja kulu/tulu suhtarv oli 44,6% (2007 I pa 53,3%), teatas pank.

Sampo Panga tegevjuht Aivar Rehe kommenteerib I poolaasta majandustulemusi järgmiselt:

„2008 I poolaasta majandustulemused näitavad Sampo Panga stabiilse ja kasumliku kasvu jätkumist. Poolaasta tulemused peegeldavad jätkuvat tulude tõusu ja kuluefektiivset juhtimist. Kuigi majandusaktiivsus on viimaste aastate kiirete kasvutempodega võrreldes aeglustunud, oleme saavutanud omakapitali tootlikkuse taseme 50%. II kvartali majandustulemused on parimad panga ajaloos.

Tänu kliendikesksele lähenemisele ja atraktiivsetele pakkumistele on pank kasvatanud nii laenude kui ka hoiuste mahte üle turu keskmiste näitajate. Panga laenuportfell suurenes aastaga 34% ja hoiuste maht 17%. Laenude kvaliteet on jätkuvalt stabiilne. Danske Bankiga ühinemise tõttu muutis Sampo Pank II kvartalis allahindluste metoodikat. Laenude allahindluse suhe laenuportfelli oli I poolaastal 0,52% (2007 I pa 0,71%).

Ettevõtete laenuportfell suurenes aastaga 35% ja eraisikute oma 32%. Laenude väljastamisel jätkame konservatiivset joont. Väheaktiivse majandusarengu tingimustes hindame tähelepanelikult laenutaotlejate maksevõimet nii täna kui ka tulevikus. Eluasemelaenude turul on Sampo Pank suuruselt teine laenumüüja.

Ettevõtete ja eraisikute hoiuste mahud suurenesid aastaga vastavalt 12% ja 36%. Hoiuste kasvu allikateks olid nii arveldusmahtude kiire kasv kui ka panga investeerimistoodete aktiivne müük. Arvelduste mahud on aastaga suurenenud 35%, mis kinnitab, et järjest enamatele klientidele on Sampo Pank kujunenud põhipangaks. Jõudsalt suurenes eraisikute tähtajaliste hoiuste maht. 2008. aastal müüsime edukalt ka viit investeerimishoiust.

Lisaks Sampo Panga ühinemisele Danske Bankiga ja uue visuaalse identiteedi kasutuselevõtule ühendati 2008. aasta II kvartalis vastavad tehnilised infrastruktuurid, mis tõi kaasa täiendavaid kulutusi. Aasta teisel poolel jätkuvad ettevalmistused, et integreeruda Danske Banki ühtse tehnoloogilise platvormiga 2009. aasta sügisel.”

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. September 2008, 14:16
Otsi:

Ava täpsem otsing