Laar: mis maa on järgmine?

09. august 2008, 14:03

Gruusia majandusreforme nõustanud Mart Laar
kirjutab oma blogis, et Venemaa agressiooni põhjenduste taustal võib vaid
küsida, mis on järgmine maa, kus Venemaa oma kodanikke kaitsma asub.

"See, mis toimub hetkel Gruusias, pole juba mõnda aega konflikt Gruusia ja separatistide vahel, vaid Venemaa järjest avalikumaks ja nahhaalsemaks muutuv sõjaline agressioon Gruusia vastu. Gruusia on seda ise võrrelnud Talvesõjaga ning kui augustis Gruusiat iseloomustav kuumus välja arvata, pole asi tõest kaugel," seisab blogis.

"Maailm teeb esialgu aga head nägu ja leiab tuhandeid põhjendusi, miks Gruusiat süüdistada ning lasta Venemaal “oma kodanike” elu ja väärikust kaitsta. Just teatasid Gruusia sõbrad, et Venemaa lennukid on rünnanud massiivselt objekte üle Gruusia, kaasa arvatud Poti sadamat," kirjutas Laar eile. "Otsustades Kodori oru pommitamise järgi, laiendab Venemaa abhaasia separatiste kasutades sõjategevuse kohe ka sinna. Küsimus polegi sellel taustal mitte ainult, mis saab Gruusiast, vaid mis on järgmine maa, kus Venemaa oma kodanikke kaitsma asub."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. August 2008, 12:09
Otsi:

Ava täpsem otsing