Börs. Ameerika aktsiad langesid laisal börsipäeval

19. august 2008, 00:26

Ühendriikide aktsiad tegid pangandus- ja
kinnisvarafirmade juhtimisel läbi viimase nädala aja suurima languse. Üldjoontes
oli New Yorgi börsil laisk päev – kauplemismahud olid madalaimad alates 27
detsembrist ning 29% madalamad viimase kolme kuu keskmisest.


Langusse viisid kuulujutud, et valitsust ostab välja Fannie Mae ja Freddie Mac`i mispeale viimased langesid madalaimale tasemele peaaegu kahe aastakümne jooksul. Fannie Mae langes 22%, olles viimati samal tasemel 1989 aasta mais ning Freddie Mac langes veerandi võrra 1991 aasta jaanuari hinnatasemeni, kirjutas Bloomberg.

Standard Poor`s 500 indeks langes 1,5% 1278,6 punktini. Dow Jones taganes 1,6% võrra 11479,39 punktnini. Nasdaq aga kukkus 1,5 % 2416,98 punktini peale. Iga kahe tõusnud aktsia kohta langes New Yorgi börsil 7 aktsiat.

”Iga päev on rahandussektori aktsiatel võimalus mingiks katastroofiks” ütles Penn Capital Managementi uurimisdirektor Eric Green.

Lennar Corp ja Ryland Group juhtisid ehitusfirmade 6 % suurust langust ning rahandusaktsiad pudenesid 3.6 % võrra allapoole

Hershey Co langes enim alates 2002 aastast kui šokolaaditootja teatas hindade tõstmisest keskmiselt 10 % võrra, et katta kulusid kallinevale kakaole, pakkimisele energiale ja transpordile. Hershey pakkus välja, et toorainete hinnad kasvavad järgmisel aastal kaks korda suurema tempoga ning tõusevad ka turunduskulud.

Ameerika suurim autotootja General Motors langes 7,3%, kukkudes Dow Jonesi indeksi moodustavatest aktsiatest kõige rohkem. GM`i juhi Rick Wagoneri sõnul ei ole veel näha Ameerika majanduse taastumist või sõidukite müügi suurenemist nafta hinna languse tõttu.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. August 2008, 00:16
Otsi:

Ava täpsem otsing