BÖRS: Ameerika aktsiad tõusid peale kahepäevast langust

21. august 2008, 00:16

Ühendriikide aktsiate tõusu vedasid
energia- ja metalliaktsiad kuna analüütikud ennustasid nafta hinna kasvu aasta
lõpuks 29% ning seoses kahanevate vasevarudega soovitati osta Freeport- McMoran
Copper Goldi aktsiaid.


Ühendriikide suurim iseseisev naftatootja Devon Energy ning riigi suurim puurimisvarutuse tootja National Oilwell Varco tõusid üle 6 protsendi kui toornafta hind tõusis täna 0,8 %. Freeporti aktsia tõusis, seoses prognoosidega, et firma saab kasu kahanevatest naftavarudest. Suurim arvutitootja Hewlett-Packard rallis 5,7% kui teatas oodatust suuremast kasumist, kirjutas Bloomberg

Standard Poor`s 500 indeks tõusis 0,6% võrra 1274,55 punktini kuigi indeksi tõus oli piiratud Fannie Mae ja Freddie Mac`i 22% suuruse langusega kuna arvatakse, et need ettevõtted vajavad riigipoolset abi. Dow Jones kasvas 0,6% võrra 11417,43 punktini. Nasdaq tõusis 0,2 % 2389,08 punktini.

“Augusti viimasel kahel nädalal ei ole eriti uudiseid millest kinni haarata ning ükskõik milline uudis tuleb ja see on postiivne siis investorid tormavad kohe kohale” ütles New York Mellon Wealth Managementi investeerimisala juht Leo Grohowski.

Tänane edasi liikumine lõpetas kahepäevase languse Standard Poor`s 500 indeksil. Mured seoses kapitali vähesusega Fannie Mae ja Freddie Mac`i puhul suurendavad pankade niigi 500 miljardi dollari suuruseid krediidikadusid saatsid finantsaktsiad 6,3 % suurusesse langusse nädala esimesel kahel päeval.

Energiafirmade aktsiate tõusule aitas ka kaasa, et Goldman Sachs jättis oma aastalõpu naftahinna prognoosi 149 dollarini barreli eest olgugi, et naftabarreli hind on praegu langenud 30 dollari võrra oma rekordatasemest. „Nõudluse ja pakkumise alused on nafta hinna kujunemisel ikkagi tähtsamad kui investorite tegevus seoses dollari liikumisega, lisati Goldman Sachsilt.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
22. August 2008, 00:17
Otsi:

Ava täpsem otsing